Bite Size Inspiration sessie over ‘Briljante Mislukkingen’

gravatar
 · 
juni 3, 2020
 · 
2 min read

Op 8 juni staat de Bite Size Inspiratie sessie in het teken van ‘Briljante Mislukkingen’. Professor Paul Louis Iske (Professor Open innovation and Business Venturing aan de Universiteit van Maastricht) gaat ons uitleggen hoe je kunt leren van dingen die niet goed gaan. Vanwege de Corona crisis zal de Bite Size Inspiratie sessie dit keer online zijn. De Bite Size Inspiratie sessies zijn een initiatief van het Cor Wit Fonds.

​Bij het Digital Dutch event van KPN was er dit jaar een kort optreden van professor Paul Iske. Op 8 juni zal er meer tijd zijn, zodat hij ons verder kan meenemen in het idee van ‘Briljante Mislukkingen’.

We leven in een uiterst complexe wereld en tegelijkertijd willen we heel graag dat die wereld voor ons perfect uitpakt. Maar met het verstrijken van de tijd ziet de werkelijkheid er natuurlijk anders uit, zoals we nu allemaal merken met deze Corona crisis. Het zit soms tegen. Maar ook van tegenslag kun je veel leren, zo stelt professor Iske. En sterker nog, als er zo nu en dan niet wat misgaat, betekent dat eigenlijk dat je kennelijk alle risico’s vermijdt. En dan zal je niet ver in het leven komen.

Cruciaal is hierbij wel de definitie van briljante mislukking: ‘Een Briljante Mislukking is een poging om waarde te creëren waarbij geen vermijdbare of verwijtbare fouten zijn gemaakt en desondanks het oorspronkelijke gewenste resultaat niet is behaald. Er is geleerd en de leerervaringen worden gedeeld.’ Het gaat er dus niet om iets doms te doen en dan te zien dat het fout gaat. Dat is gewoon dom mislukken. Er moet een goede intentie zijn, je moet er echt alles aan gedaan hebben om tot een succes te komen en na afloop moet je onder ogen zien wat er fout is gegaan.

Tijdens de Bite Size inspiratie sessie zal Professor Paul Iske ons meenemen in de theorie van de Briljante Mislukkingen. Zo zijn er zijn zestien archetypen te onderscheiden. Het is erg leuk om na te denken over mislukkingen die je hebt mee gemaakt en die op deze manier te classificeren.

De Bite Size Inspiration sessie zal plaatsvinden tussen 12.00 en 13.00 op 8 juni via een Skype call. De voertaal zal Nederlands zijn. Als je erbij wilt zijn, kan je je aanmelden door een email te sturen naar info@corwitfonds.nl

Tot 8 juni!

Bites Size inspiratie sessies zijn een initiatief van het Cor Wit Fonds.

Comments

No Comments.

> Home    Over    Projecten    Aanmelden    Nieuws    Contact

 

Volg ons op LinkedIn

Contact 

Cor Wit Fonds
Maanplein 55
2516 CK Den Haag
Email: info@corwitfonds.nl

© Stichting Ir C. Wit Fonds  2022