Ons doel

unsplash-image

Het Cor Wit Fonds zich ten doel gesteld om de interactie tussen maatschappij en de voor KPN relevante vakgebieden logistiek en telecommunicatie te versterken, en onderzoek en onderwijs op deze gebieden te bevorderen en te stimuleren.

Hierbij is de aandacht primair gericht op de verdieping en verbreding van logistiek en telecommunicatie als wetenschap met het accent op de verduidelijking van de maatschappelijke relevantie en de toepasbaarheid van wetenschappelijke kennis en inzichten. Met het afsplitsen van Post, is de focus op Telecommunicatie komen te liggen en later weer verbreed naar ICT. 

Samen werken we aan een betere samenleving (Het Goede Leven) voor huidige en toekomstige generaties.

Historie

Het Cor Wit Fonds is in 1992 opgericht om de laatste Directeur Generaal der Nederlandse PTT, Ir. Cor Wit, te eren voor zijn grote verdiensten voor het bedrijf. Hiertoe is destijds een bedrag van 5.000.000 Nederlandse Gulden aan de stichting beschikbaar gesteld door de Koninklijke PTT Nederland NV.

Na de oprichting heeft het fonds zich ten doel gesteld  om de interactie tussen maatschappij en de voor KPN relevante vakgebieden logistiek en telecommunicatie te versterken, en onderzoek en onderwijs op deze gebieden te bevorderen en te stimuleren. Hierbij is de aandacht primair gericht op de verdieping en verbreding van logistiek en telecommunicatie als wetenschap met het accent op de verduidelijking van de maatschappelijke relevantie en de toepasbaarheid van wetenschappelijke kennis en inzichten. Met het afsplitsen van Post, is de focus op Telecommunicatie komen te liggen en later weer verbreed naar ICT. 

3883533_orig
svg-image

Kennis

Kennisontwikkeling en -deling stimuleren

svg-image

Verbinding

Mensen en instellingen met elkaar verbinden

svg-image

Financieel

Ondersteuning bieden bij financiële uitdagingen

Telecommunicatie + Maatschappelijke Relevantie =

Het Goede Leven

Telecommunicatie draagt bij aan bevorderen van communicatie, en verschaffen van toegang tot informatie en ontspanning middels bijv. TV, mobiel of computer.

Maatschappelijke Relevantie wordt gevonden in onderwerpen als veiligheid & privacy, zorg, het nieuwe leven & werken, energie, of infrastructuur.

Het Goede Leven beschrijft een harmonieuze samenleving waarin door de kunst van het samenleven iedereen erop vooruit gaat. Het belang van het individu en van het grotere geheel zijn aan elkaar gekoppeld.

5109395_orig

Bestuur

Jacob_24sep15_Cporro013a_Li-web

Jacob Groote

miranda_orig

Miranda van de Kuilen

img-2171_orig2

Jasper van Rooden

edgar-van-boven_orig

Edgar van Boven

1582463996831

Fabian de Prieëlle

1659541029007

Desiree Molman

1619818860409

Hellen Jukkema

Nico-Baken

Nico Baken

> Home    Over    Projecten    Aanmelden    Nieuws    Contact

 

Volg ons op LinkedIn

Contact 

Cor Wit Fonds
Maanplein 55
2516 CK Den Haag
Email: info@corwitfonds.nl

© Stichting Ir C. Wit Fonds  2022